Kıbrıs Online Alışveriş Sitesi
| KIBRIS ORTAM |

KALP KRİZİ GELMEDEN ÖNLEM ALMAK ELİMİZDE

KALP KRİZİ GELMEDEN ÖNLEM ALMAK ELİMİZDE

Kalp rahatsızlıkları eskiden yaşlı hastalığı olarak bilinmekteydi.

Günümüzde ise artık gençlerin ani ölümüne bile sebep olan ciddi bir hastalık olmuştur. Önemle bilinmelidir ki 20’li yaşlarda artık herkesin kalp kontrolünden geçmesi şarttır. Ayrıca 40 yaşın üzerindeki kişilerin 3 yılda bir kardiyolojik kontrollerini yaptırmaları kesinlikle gerekmektedir.

Kalp hastalıkları daha çok, kalbe kan akışını sağlayan damarlardaki rahatsızlıklar,
kalbin yapısından kaynaklanan anormallikler, ve kalpteki ritim bozukluklarından meydana gelir. Ailesinde kalp hastalığı bulunan, tuzlu, şekerli ve aşırı yağlı gıdalar tüketen, sigara içen, yüksek tansiyonu olan,  şeker hastası, kolesterolü ve kan yağları yüksek olan, fazla kilosu ve karın bölgesinde yağ toplanması olan hastalar, stresli kişiler, spor yapmayan hareketsiz yaşam sürenler risk grubunda bulunan kişilerdir.

Değişen yaşam koşulları insanların beslenme alışkanlıkları da  değiştirdi. Stresli ortamlar,ağır iş koşulları ve sigara kullanımı arttı. Buna bağlı olarak da günümüzde kalp rahatsızlıkları daha sık görülmeye başladı ve daha genç yaşlarda oluşmaya başladı.

Kalp ile ilgili hastalıkları daha iyi tanıyarak, daha iyi anlayarak tüm olumsuzluklara rağmen kalp krizi bizi yakalamadan gerekli önlemleri alabiliriz.

Uzmanların kalp krizi riskini önlemek için şunlara başvurmamızı söylüyorlar. Hiçbir şikayetiniz yoksa bile herkesin 20’li yaşlarda kolestrol, kan basıncı ve kan şekeri değerlerini ölçürtmesi, 40 yaşından sonra ise 3 yıllıda bir periyotlarla kardiyolojik kontrollerin düzenli yaptırılması.

Tıp dünyasında hızla yaşanan gelişmeler neticesinde kalp rahatsızlıklarının tedavisi de gelişmiş ve bu sebepten meydana gelen ölüml oranları da giderek azalmıştır.
Önemli olan teşhisin hızlı bir şekilde konulması, en erken zamanda hastaneye ulaşımı ve en erken zamanda doğru tedaviye başlanmasıdır.Bunlara bağlı olarak da ölüm oranı düşmektedir. Kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde stent ve by-pass, anjiyo, balon, uygulamaları önemli bir yer tutmaktadır. Kalpteki ritim bozukluklarının tedavisi için de ablasyon pil takılması, EPS, gibi işlemler ile de hastaların  uzun ve daha kaliteli bir yaşam sürmesi sağlanmaktadır

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. elmas usal dedi ki:

    ne olur ağrınız olunca geçer diye düşünmeyin hemen bir doktora gidin ben annemde yaşadım bu rahatsızlığı hemen sigarayı bıraktı daha düzenli beslendi ve stresten uzak durmak lazım

  2. ne olur ağrınız olunca geçer diye düşünmeyin benim dayımda vardı ağrı doktor gaz dedi fakat dayımın hiç bir gaz sorunu yoktu sonra kardiyoloji gittik kalp çıktı allah tan erken fark edildi

  3. mehtap şener dedi ki:

    benim babam sigara ve alkol alıyordu bana bir şey olmaz diyordu hiçte doktora gitmiyordu sonunda nefes alamaya ya başladı ağrıları başladı kalp çıktı hemen sigara ve alkolü bıraktı ama kalp hastalı geçmedi şimdi çok pişman ama artık olan olmuştu ne olur sigara ve alkol kullanmayalım

BİR YORUM YAZ